Cestování po světě

Naše stránky jsou pro všechny, co rádi cestují, ať už s báglem na zádech a průvodcem v ruce nebo jen po stránkách knížek a cestopisů. Všem těm přejeme příjemné počtení a zábavu.


Egypt Asuánská přehradní nádrž a zatopené památky (7377)

Turecko Artemidin chrám v Efesu - jeden ze Sedmi divů světa (6127)

USA Největší koncentraci juky na světě v Joshua Tree NP (3349)


NEJ FOTOGRAFIE
(15355) Usa
(15150) Indie
(14570) Čína
(11347) Keňa
(7873) Austrálie


NEJ PŘÍBĚHY
(54541) Mexiko Pozůstatky májských a koloniálních památek v Mexico City
(44388) Čína Jediná stavba viditelná z vesmíru - Velká čínská zeď
(38559) USA Socha Svobody - francouský dáreček a jeho historie
(30764) Egypt Jaká tajemství ještě před námi skrývají pyramidy v Gíze
(20241) Indie překrásné město Agra a monument lásky Tádž Mahal


HLEDEJ U NÁS
Hledej článek:
 
Hledej obrázek:
 


HLEDEJ VE SVĚTĚ
Seznam/Google:
  
 
Atlas
 


NASTAVENÍ
Přidat k oblíbeným  Přidat k oblíbeným

Nastavit tuto stránku jako domovskou  Nastavit jako výchozí

Pro rozlišení 800 * 600.
Poslední aktualizace 25.08.2004

Celkově přečteno článků 848413
  AMERICKÝ FAST FOOD
Více informací o zemiFotografie z naší cestyJak jsme se sem dostali

Havajská kuřecí prsíčka

Suroviny: 6 kuřecích prsíček, 200 g grapefruitů, 300 g pomerančů, 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, 2-3 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, zázvor, tuk na pečení (olej nebo sádlo).

Postup: Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme šťávu z pomerančů a grapefruitů, pomerančovou kůru, česnek, sůl, pepř, zázvor a sójovou omáčku. Kuřecí prsíčka po obvodu nařízneme a lehce naklepeme a necháme nejméně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc) odležet v připravené marinádě. Poté okapaná prsíčka přendáme do tukem vymaštěných pekáčků a doměkka upečeme. Výpek zalijeme zbylou marinádou a krátce povaříme. Hotová prsíčka na talíři přeléváme nescezenou šťávou.

Přílohy: Pečené brambory ve slupce (celé přelité zakysanou smetanou nebo smažené krájené na plátky smíchané s restovanými kolečky cibule a posypané grilovacím kořením - barbecue), nebo také karí rýže.

Muffiny se šunkou a pórkem

Suroviny: 220g kvalitní šunky, 1 malý pórek, 300 g mouky, 4 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1/8 l podmáslí a stejné množství vlažného mléka, lžička naloženého zeleného pepře, 2 vejce, 80 g másla.

Postup: Čerstvý omytý pórek nasekáme na drobné kousky a šunku na kostičky. V misce si promícháme prášek do pečiva s moukou. Na pánvi si zvolna rozpustíme máslo (pozor! Nesmí zhnědnout). Mléko smícháme s podmáslím a rozšlehanými vejci a ještě trochu našleháme a za stálého míchání postupně spolu s máslem přidáváme k mouce. Vymícháme těsto spolu s šunkou, pórkem a zeleným pepřem. Hmotu plníme ze dvou třetin do vymazaných formiček na muffiny (nebo do papírových kornoutků velkých asi jako sevřená dlaň) a pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 až 200 st. C) 25 - 30 minut.

Sušené proužky hovězího masa

Suroviny: Kvalitní hovězí maso v celku (můžeme použít i zvěřinu), česneková sůl, sójová a worchesterová omáčka, hrubě drcený pepř a mořská sůl (v nouzi kuchyňská).

Postup: Maso nakrájíme na tenké proužky (asi 10 cm dlouhé a 3 tlusté a široké jako prst). Potom ho navrstvíme do hlubší mísy, přičemž každou vrstvu posypeme drceným pepřem, mořskou a česnekovou solí a zakapeme worchestrem a sójovou omáčkou. Stlačíme a zatížené necháme přes noc v chladu uležet. Druhý den proužky masa napichujeme na špejle nebo grilovací jehly asi 1 cm od sebe a v troubě zavěšené těsně pod grilem sušíme asi 8 – 11 hodin při 50 až 55 st. C. Hotové maso má temně hnědou barvu a je křehké tak, že se dá přelamovat. Uchováváme ve vzduchotěsně uzavřených sklenicích. Poté maso ztrácí křupavost, ale dá se zase s požitkem žvýkat.

Poznámka: Nejlépe maso nakrájíme, když ho necháme částečně zmrazit, nebo již zmrazené necháme částečně rozmrazit, aby drželo tvar, ale šlo již dobře krájet. Použijeme-li zvěřinu, místo česnekové soli kořeníme drceným jalovcem a mletým bobkovým listem.

Pomerančový nákyp

Suroviny: 360 g oloupaných pomerančů, 5 žloutků, 5 celých vajec, 75 g hladké mouky, 75 g másla, 160 g dětských piškotů, 125 ml mléka, 150 g cukru krupice, máslo a cukr krystal na vymazání a vysypání zapékací formy, rum na ochucení, případně šlehačka a čokoládové hobliny na ozdobu.

Postup: Nejdříve si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a krátce povaříme. Necháme částečně vychladit, přidáme šťávu asi ze dvou třetin pomerančů, nadrcené piškoty a žloutky. Řádně promícháme a zlehka vmícháme sníh z bílků spolu s pokrájeným pomerančem na menší kousky. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme cukrem. Nakonec vlijeme pomerančovou hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Běhěm pečení by se masa měla znásobit. Hotové (po zkoušce špejlí, která po vpichu zůstane suchá) necháme vychladnout, pokapeme rumem a můžeme ozdobit šlehačkou se čokoládovými hoblinami.

NOVINKY:
25.8.2004
Nové fotky z naší cesty do Hedvábné stezce - Čína červen 2004

25.8.2004
Jsme zpět s mesíční cesty po Číně a je tu pár nových příběhů

10.5.2004
Tak a jsou tu nové příběhy z černé Afriky a jihovýchodní Asie

18.1.2004
Dodělal jsme nový Design, jak jsme sliboval a jako přídavek pár nových příběhů z Jižní Ameriky

13.1.2004
Pracuji na novém Designu

20.10.2003
Našel jsme si konečně čas a přidal jsem pár příběhů z našeho cestování po Asii a Americe

02.08.2003
Nové fotky z naší cesty do černé Afriky - Keňa, která se uskutečnila v červnu a červenci, BIG 5, safari, lidé, příroda, moře (255 fotek)

21.06.2003
Další příběhy z cestování po Indii

02.05.2003
Nové fotky z Maďarska - putování kolem Balatonu, termální lázně Heviz(54)

01.04.2003
Nové příběhy z cestování Indie, Thajsko, Střední Východ, ...

KUCHAŘKA:
Francouské speciality

Indická kuchyně

Pálivá mexická kuchyně

Americký Fast Food

PŘIŠTĚ:
Měsíční putování po Číně, budhistické chrámy, Čínská Zeď, svaté pohoří Wutai, uzbekové a kyrgyjci, přejezd pouští Taklamakan a 7 tisícové vrcholy u hranic s Pákistánem

Půlročním putování po Indických horách, pouštích a památkách

Objevování jihovýchodní Asie, thajské chrámy, indonézské ostrovy a džungle Malajsie

Tříměsíční stop po Austrálii, z Outbacku až na Gold Coast

ODKAZY:
Fotografie z Afriky a Blízkého Východu

Fotografie z Asie a Austrálie

N.Geographic

KOKTEJL

LIDÉ A ZEME

Stránky Cestování ve světě jsou na Internetu od 10. 12. 2002
O nás   Kontakt
Copyright © 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 Cestování po světě